Pokušala prevariti ženu da joj prepiše stan od 350.000 kuna, a zatim ju još tukla, gušila i opljačka!

ključ prodaja kuća
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (rođene 1976.) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela pokušaja prijevare, pokušaja iznude, teške krađe i tjelesne ozljede, sve iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 25. srpnja 2018. u Čakovcu, neistinito predočila 75-godišnjoj oštećenici da je ona volonterka udruge koja pruža financijsku pomoć umirovljenicima te da joj udruga može isplaćivati na ime novčane potpore iznos od 500 kuna mjesečno, a da je prethodno potrebno ovjeriti ugovor kod javnog bilježnika, u što je oštećenica povjerovala.

Slijedom toga je okrivljenica lažno predočila oštećenici da potpisuje ugovor o ostvarivanju novčane pomoći, a zapravo joj je dala da potpiše ugovor o kupoprodaji nekretnine prema kojem joj oštećenica prodaje svoj stan u Čakovcu i da joj je isplaćena kupoprodajna cijena u iznosu od 350.000 kuna te joj dopušta uknjižbu prava vlasništva na svoje ime.

Oštećenica je, međutim, kasnije posumnjala u sadržaj potpisanog ugovora i zatražila od okrivljenice da se ugovor poništi te podnijela kaznenu prijavu protiv nje, pa okrivljenica nije uspjela prenijeti na sebe vlasništvo nad stanom.

Nakon što je oštećenica 28. srpnja 2018. tijekom vožnje u automobilu zatražila poništavanje ugovora, okrivljenica je, osnovano se sumnja, zatražila od nje da za poništenje ugovora isplati 15.000 kuna, jer da će u protivnom nauditi njezinim unukama navodeći da ima njihove fotografije.

Budući da joj je oštećenica odbila platiti traženi iznos, okrivljenica je, osnovano se sumnja, zaustavila automobil i rukama više puta udarila oštećenicu po glavi i gornjem dijelu tijela te ju stiskala za vrat, a potom ju uhvatila za kosu, izvukla ju iz vozila i odgurnula ju u jarak kraj ceste, uslijed čega je oštećenica zadobila tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica tom prilikom oduzela oštećenici ključ stana i, za vrijeme dok je oštećenica zbog ozljeda bila u bolnici, ušla u stan i iz njega uzela te za sebe zadržala osobne dokumente oštećenice i dokumente o vlasništvu stana, karticu njezinog tekućeg računa, novac u iznosu od oko sto kuna, četiri zlatna prstena i tri zlatna lančića.

Ostavi komentar