POKUŠAJ PLJAČKE bankomata u Gornjem Mihaljevcu: Provodi se istraga protiv 53-godišnjaka!

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 21. ožujka donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teške krađe iz čl. 229. st. 2. u svezi st. 1. toč. 1. i članka 228. st. 1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (26. 3. 2019.)

Naime, Postoji osnovana sumnja da je 53-godišnjak tijekom noći 6. siječnja 2018. u Gornjem Mihaljevcu, slomio brave na vratima zgrade općine i na vratima prostorije u kojoj je instaliran bankomat, s unutarnje strane bojom u spreju i kartonom oblijepio staklo prozora te uređajem za toplinsko rezanje metala i drugim alatom pokušao nasilno otvoriti vrata bankomata u kojem je bilo gotovo 240.000,00 kuna. U svojoj namjeri nije uspio jer se uključio alarm, pa je okrivljenik pobjegao, stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo 6. siječnja 2018. godine u ranim jutarnjim satima u Gornjem Mihaljevcu, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije društvenog doma gdje je došao sa stražnje strane bankomata vlasništvo banke u privatnom vlasništvu te je pokušao provaliti u bankomat.

U njihovom naumu ih je najvjerojatnije spriječio alarm koji se uključio u tijeku provale pa je ubrzo na mjesto događaja stigla policija. Kako se može vidjeti na licu mjesta, provalnici su ušli u zgradu sa stražnje strane doma gdje se nalazi skladište. Vrata su oštećena i provaljena.  Kada su ušli u zgradu, pokušali su provaliti u prostoriju gdje se nalazi bankomat. Vrata su također dobrano oštećena, dok prednja strana bankomata nije oštećena.

Ovo je sad bio već drugi pokušaj provale u posljednjih nekoliko mjeseci– kazala nam je zaposlenica kafića koji se nalazi tik do bankomata i u sklopu Društvenog doma. U kafić nisu pri tome ulazili iako se kroz drvena vrata sa strane skladišta može ući u njega.

Foto: sh

Ostavi komentar