PODIGNUTA OPTUŽNICA Srbijanac (20) za 130 eura prevozio imigrante, uhvaćen u Banfiju!

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 17. lipnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1999.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Okrivljenog 20-godišnjaka tereti se da je 28. svibnja 2019. u Zagrebu, za unaprijed obećanu naknadu od 130 eura po osobi, preuzeo na prijevoz u osobni automobil radi ilegalnog prelaska u druge zemlje Europske unije državljane Turske koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora i uputio se prema granici s Republikom Slovenijom, ali su ga idućeg dana oko 4:00 u mjestu Banfi zaustavili policijski službenici i spriječili u daljnjem prijevozu.

Okrivljenik je u pokušaju bijega policiji udario bočnom stranom automobila u policijsko vozilo i produžio vožnju, ali je zatim izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u cestovni jarak, a turski državljani zadobili su pritom tjelesne ozljede.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od bijega.

Ostavi komentar