Pijanom vozaču prijeti kazna zatvora

Povratniku (33) u počinjenju prometnih prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita prijeti kazna zatvora do 60 dana

Danas, 15. srpnja 2020. godine 25 minuta nakon ponoći na južnoj zaobilaznici grada Čakovca, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 33-godišnjaka koji je upravljao Fiatom, kutinskih registarskih oznaka.

Provedenim nadzorom utvrđeno je kako je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 1,29 promila. Utvrđeno ja da je tijekom vožnje  postupio suprotno postavljenom znaku zabrane prometa u jednom smjeru i nije koristio sigurnosni pojas. 

Vozač je isključen iz prometa te mu je uručena obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, točnije 43 minute nakon ponoći, iako je bio isključen iz prometa, 33-godišnjak je ponovno zatečen kako upravlja spomenutim automobilom Zrinsko-frankopanskom ulicom u Čakovcu.

Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Budući da se radi o povratniku u počinjenju prekršaja upravljanja automobilima bez položenog vozačkog ispita, tijekom dana okrivljenik će se uz optužni prijedlog u kojem će se predložiti njegovo zadržavanje uz izricanje kazne zatvora do 60 dana te zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci, dovesti na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Za preostale utvrđene prometne prekršaje 33-godišnjak s područja općine Pribislavec, novčano će se sankcionirati, izvijestila je međimurska policija.

Ostavi komentar