Pijani maloljetnik vozio se po Dekanovcu: Policija mu oduzela marihuanu i oružje

policajac-policija
Policija

Jučer, 30. kolovoza 2020. godine u 1 sat i 20 minuta u Dekanovcu, prilikom nadzora prometa u Kalničkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su maloljetnika koji je upravljao lakim četverociklom sa zatvorenom karoserijom, čakovečke registarske oznake. 

Alkotestiranjem je utvrđeno da je maloljetnik u svojstvu „mladog vozača“ upravljao četverociklom pod utjecajem alkohola od 0,17 promila, dok se odbio testirati na prisustvo droga u organizmu.

Pregledom vozila pronađena je plastična vrećica ispunjena marihuanom, težine 0,12 grama. Ujedno, daljnjim pregledom vozila i osobe, pronađeno je hladno oružje („D“ kategorije – Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana) namijenjeno za napad i nanošenje ozljeda (metalni tzv. „bokser“ i gumena teleskopska palica). 

Pošto se maloljetnik nalazio se u nedozvoljenom noćnom izlasku (kršenje odredbi Obiteljskog zakona), doveden je u policijsku postaju te je pozvan roditelj koji je prisustvovao kriminalističkom istraživanju.

Tijekom istraživanja policijski službenici oduzeli su pronađenu marihuanu te bokser i teleskopsku palicu.

Prema maloljetnom okrivljeniku zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu. Također, nadležnom centru za socijalnu skrb dostavit će se obavijest o utvrđenim prekršajima te kršenju odredbi čl. 93. Obiteljskog zakona.

Ostavi komentar