PAS iz Vinice uginuo nakon žestoke pucnjave petardama u novogodišnjoj noći

– Naša Angie jutros nije mahala repom. S današnjim jutrom otišla je nakon više od osam zajedničkih godina. Srce joj je stalo, uzrok – pucnjava. Nesnosna. Zasluge za tu smrt idu našim susjedima. Viničanci i Viničanke, svi znate o kome se radi – napisala je čitateljica iz Vinice nakon što joj je na Novu godinu kuja uginula zbog pucnjave petardi.

Ovoj mješanki bernardinca i newfoundlandera ni tablete koje su joj vlasnici dali, a preporučuju ih i veterinari da bi se pas smirio, nisu pomogle. Jednostavno je strah bio jači, a kao posljedica psu je stalo srce.

O tome kako zbog pucnjave petardi i vatrometa pate psi, ali i ostale životinje upozoravala je tijekom blagdana Udruga spas, a Udruga Prijatelji životinja pokrenula je početkom prošle godine peticiju.

– Zvalo nas je puno ljudi ovih dana. Tražili su savjet, ali nažalost nema sredstva koje bi totalno smirilo psa. Sva su sredstva koja im se smiju dati na bazi bilja. Petero je naših volontera ovih dana dežuralo u azilu naši se psi jako boje. Smatram da velik broj vlasnika ljubimaca mrzi novogodišnje praznike baš zbog petardi i svega što proživljavaju njihovi ljubimci. Peticiju smo podijelili na našoj Facebook stranici. Na žalost, vjerojatno još nema dovoljni broj potpisa da bi se krenulo u realizaciju, ali budimo ustrajni – kažu iz Udruge Spas i pozivaju na potpisivanje peticije.

Iz zagrebačke udruge Prijatelji životinja navode da su krenuli s inicijativnom prema Ministarstvu unutarnjih poslova o tome da hitnim izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima potpuno zabrane upotrebu pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije tijekom cijele godine, uključujući razdoblje od 27. prosinca do 1. siječnja.

– Ako MUP ne donese takvu zabranu, tada je nužno da istim zakonom čim prije dopusti gradovima i općinama mogućnost da proglase takvu zabranu na svojemu području – ukazuju iz Udruge Prijatelji životinja, pišu varaždinske-vijesti.hr

FOTO: Ilustracija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE