OTKRIVENI kradljivci u Gornjem Hrašćanu: Naprasno provaljivali u automobile

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo teške krađe. 

Naime, u subotu 17. kolovoza 2019. godine u poslijepodnevnim satima, u šumarku u blizini rijeke Drave nedaleko Gornjeg Hrašćana, provalio je u „Audi A6“, čakovečkih registarskih oznaka, odakle je potom ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama, vlasništvo 21-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su maloljetnik i 19-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinili kazneno djelo teške krađe.

U petak, 2. kolovoza 2019. godine oko 14 sati na obali rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Hrašćana, provalili su u „Ford Focus“, njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo 41-godišnjaka. U trenutku provale zatekao ih je vlasnik vozila te su osumnjičeni pobjegli s mjesta događaja.

Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 19-godišnjak i dvojica maloljetnika sa šireg područja općine Nedelišće, počinili kazneno djelo teške krađe.

U subotu, 27. srpnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima u predjelu „Hrašćanska šuma“ u blizini rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Hrašćana, provali su u „Renault Twingo“, slovenskih registarskih oznaka, vlasništvo 39-godišnjeg državljanina Republike Slovenije. Iz automobila osumnjičeni su ukrali dva ruksaka ispunjena raznim osobnim stvarima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebna izvješća nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopune prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatih počinitelja.

 

Ostavi komentar