Optužnica protiv Ozrena M. iz Čakovca koji se zabio u naplatne kućice kod Svete Helene

Bez kočenja i pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom s prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h prednjim dijelom BMW-a udario u stražnji dio Škode Octavije, koje je ispred njega propisno usporavalo, piše večernji.hr

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu potvrđena je optužnica protiv 35-godišnjeg Ozrena M. za izazivanje prometne nesreće s teško ozlijeđenima na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni. Optužnica ga tereti da je 11. srpnja 2019. u 12,43 u mjestu Sveta Helena upravljao BMW-om izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 u smjeru juga.

– Vozilom je upravljao pod utjecajem droga i lijekova i zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine odnosno nije stao na prometni znak “zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Bez kočenja i pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom s prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h prednjim dijelom BMW-a udario u stražnji dio Škode Octavije, koje je ispred njega propisno usporavalo. Udarac je Škodu odbacio uz zanošenje te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je stajalo zbog plaćanja cestarine, nakon čega se Škoda prevrnula. Vozač i putnica iz Škode su zadobili mnogobrojne teške tjelesne ozljede zbog naleta i prevrtanja, dok je dijete zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Vozač BMW-a je neozlijeđen izašao iz auta nakon naleta, a vatrogascima je trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s malim djetetom. Iako je odvjetništvo u optužnici zatražilo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, on je zamijenjen mjerama opreza.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE