Optužnica četvorki koja je na veliko u Međimurju prodavala i uzgajala drogu

Dio droge koji je nađen u ovoj policijskoj akciji, Foto: PU međimurska

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (rođenih 1984., 1980., 1982. i 1977.) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz Kaznenog zakona.

>> FOTO: Četiri Međimurca koristila visoku tehnologiju i uzgajala veću količinu marihuane

– Prvookrivljenika se tereti da je od prosinca 2017. do ožujka 2018. godine u Čakovcu i Puščinama, radi daljnje prodaje, kupovao i posjedovao drogu marihuanu te ju u više navrata prodavao krajnjim konzumentima. Drugookrivljenika se tereti da je u ožujku 2018. godine u Čakovcu i Strahonincu posjedovao gotovo dva kilograma droge marihuane namijenjene daljnjoj prodaji te da je u gospodarskom objektu u Čakovcu posijao sjemenke indijske konoplje tipa droge marihuane i uporabom ventilatora, klima uređaja, kompresora, regulatora zraka, mjerača i monitora za praćenje kiselosti, ultrasoničnog ovlaživača, metalnih filtera i druge opreme stvorio uvjete za uzgoj droge marihuane uz prihranu biljaka raznim vrstama gnojiva. Na opisani je način do 6. ožujka 2018. uzgojio 29 stabljika indijske konoplje. Trećeokrivljenika se tereti da je tijekom prosinca 2017. i siječnja 2018. godine na području Čakovca, u cilju daljnje prodaje, posjedovao drogu marihuanu i kokain te ju u više navrata prodavao krajnjim konzumentima. Četvrtookrivljenika se tereti da je 6. siječnja 2018. u Čakovcu posredovao kod nabavljanja droge marihuane i kokain koju je trećeokrivljenik kupio u Zagrebu te mu posudio svoj osobni automobil radi odlaska po drogu – objašnjava DORH na svojoj internetskoj stranici.

Drugookrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor protiv njega produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Predloženo je i da se protiv trećeokrivljenika produlji provođenje mjera opreza redovitog javljanja policijskoj upravi jednom mjesečno te zabrane uspostavljanja i održavanja veze s ostalim okrivljenicima.

Ostavi komentar