Općinsko državno odvjetništvo traži zatvor za maloljetnika zbog tri djela

Zatvor
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon provedenog pripremnog postupka, podnijelo Općinskom sudu u Čakovcu prijedlog za izricanje maloljetničkog zatvora prema maloljetnom hrvatskom državljaninu (rođenom 2001.) zbog počinjenja kaznenih djela produljene teške krađe i pokušaja teške krađe iz Kaznenog zakona.

Prema rezultatima pripremnog postupka slijedi da je maloljetnik u srpnju 2018. godine u Donjem Pustakovcu i Držimurcu, zajedno s jednim punoljetnikom, provalio u dvije obiteljske kuće iz kojih je uzeo i zadržao za sebe šest mobitela, jedanaest komada zlatnog i srebrnog nakita i sav novac koji je pronašao, čime se nepripadno okoristio za oko 4.500 kuna.

Iz provedenog pripremnog postupka također slijedi da je maloljetnik 2. rujna 2018. na groblju u Držimurcu prišao 68-godišnjakinji i s njezinog vrata otrgnuo zlatni lančić s privjeskom, vrijedan oko 1.800 kuna, ali je ona počela vikati, a otrgnuti lančić je pao u njezinu odjeću, pa se maloljetnik trčeći udaljio ne uzevši ništa.

Maloljetnik se nalazi u istražnom zatvoru, a predloženo je produljenje istražnog zatvora i izricanje kazne maloljetničkog zatvora.

Ostavi komentar