ODLUKA SUDA Hoće li se Smiljani Srnec produžiti istražni zatvor za 3 mjeseca?

Smiljana Srnec
Smiljana Srnec

Smiljana Srnec (45), okrivljena da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru Jasminu Dominić (23) udarajući je po glavi tupo-tvrdim predmetom, gotovo tri mjeseca je iza rešetaka varaždinskog zatvora.

Kako je za Međimurske novine rekao Igor Pavlic glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu danas oko 12 znat će se hoće li se Smiljani produžiti istražni zatvor za naredna tri mjeseca.

Istražni zatvor joj je 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela odredila sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu.

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produlji istražni zatvor za još tri mjeseca.

Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtjev tužiteljstva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu.

Slomila se u policiji pa zašutjela

Kako neslužbeno doznajemo, dozvolu da je posjete u varaždinskom zatvoru dosad su tražili svi ispitani članovi obitelji. Uz supruga Ivicu i najstariju kćer Katarinu, dozvolu za posjet dobila je i njezina majka Katarina, zaručnik najstarije kćeri David Balent te dvije mlađe kćeri.

Policijska i državnoodvjetnička istraga nad pritvorenicom traje. Saslušavaju se svjedoci iz kruga što bliže što dalje obitelji, susjeda i svih onih koji bi mogli dati bilo kakav relevantan iskaz koji bi osumnjičenu Smiljanu povezao s ubojstvom njene sestre Jasmine. Tužiteljstvo će gotovo sigurno, ako već nisu, zatražiti provođenje psihijatrijskog vještačenja Smiljane kako bi se utvrdilo njezina ubrojivost u vrijeme ubojstva, piše 24sata.hr.

Ostavi komentar