Novi detalji prometne u Pušćinama: Dvije osobe zadržane na promatranju u ŽB Čakovec!

Policija donosi nove detalje prometne nesreće koja se dogodila u Pušćinama. 

Jučer, 3. rujna 2019. godine oko 13,20 sati u Pušćinama (državna cesta broj 3), dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila, izvijestila je danas PU međimurska. 

Vozač Renault Twinga, varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1944. godine upravljajući kolnikom Čakovečke ulice u smjeru Čakovca, brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa zbog čega je u kočenju i zanošenju prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio Renault Megana (Scenic), također varaždinskih registarskih oznaka, a kojim se ispred kolone vozila zaustavio 46-godišnji vozač.

Nakon udara Twingo je odbačen na suprotnu prometnu traku, gdje se sudario s Peugeotom 407, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed siline udara Peugeot je odbačen izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom vozila udario u tzv. “smjerokazni stupić”. 

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeno je petero sudionika prometne nesreće. Lakše ozlijede zadobile su vozačica Peugeota i 44-godišnja putnica iz Renault Megana, dok su vozač i 69-godišnja putnica iz Twinga zadržani na promatranju te će se njihove ozlijede naknadno okvalificirati. Na sreću 14-godišnja putnica iz Peugeota, a koja je prevezena u bolnicu, u nesreći nije ozlijeđena.

Zbog očevida prometne nesreće od 13,50 do 15,33 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 3, između Gornjeg Kuršanca i Pušćina, koji se odvijao obilaznim prometnicama.

Nakon utvrđivanja težine ozljeda svih sudionika nesreće slijedi kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača Renault Twinga). 

Ostavi komentar