Nova prijevara: Međimurec putem interneta platio avans za traktore u Engleskoj

Početkom veljače, 53-godišnjak s područja Međimurske županije, putem internetske stranice specijaliziranog engleskog poduzeća za prodaju traktora te u komunikaciji putem telefona i e-pošte s osobom koja se predstavljala kao zaposlenik poduzeća, dogovorio je kupnju dva poljoprivredna traktora.

Nakon postignutog dogovora oko cijene putem Internet bankarstva uplatio je avans od oko 60 tisuća kuna te uputio kamion u Devon (Engleska) kako bi preuzeo traktore.

Dolaskom na adresu isporuke nije pronađeno poduzeće koje bi se bavilo prodajom traktor zbog čega je kupac zaključio da je prevaren te je odlučio događaj prijaviti policiji. Od 53-godišnjaka zaprimljena je kaznena prijava te se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

– Upozoravaju se građani da prije sklapanja ovakvih ili sličnih kupovina, prethodno dobro provjere s kim stupaju u poslovni odnos, posebice ako se radi o prvom poslovnom kontaktu. Dobar način provjere poduzeća s kojim sklapate poslovnu suradnju, svakako je putem sudskog registra poslovnih subjekata, kojeg imaju države članice Europske unije, kao i druge europske zemlje. U Republici Hrvatskoj takav registar oformilo je Ministarstvo pravosuđa. Kvalitetan način provjere je i onaj putem ranijih kupaca, koji su poslovali s poslovnim subjektom od vašeg interesa. Značajno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari, svakako je nerazmjerna cijena neke robe ponuđene putem internetskog oglasnika u odnosu na onu tržišnu – uopozorava PU međimurska.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE