Nastavak suđenja Smiljani Srnec: Nitko nije dogovorio odvoz škrinje marke Končar

Smiljana Srnec, varaždinski sud
Smiljana Srnec, varaždinski sud

Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec iz Palovca za ubojstvo njezine sestre Jasmine Dominić koja je 16. veljače 2019. godine pronađena u škrinji obiteljske kuće.

Sud je zatražio podatke od društva Sancta Domenica od 28. svibnja. – Ne raspolažemo podacima da je optužena Smiljana Srnec ili bilo tko iz obitelji Dominić Srnec u navedenom razdoblju od početka veljače do 16. veljače 2019. godine kontaktirao Sancta Domenicu ili bilo koju od naših trgovina, te da je dogovoren odvoz škrinje marke Končar za 18. veljače 2019. godine. Na području Međimurske županije nemamo usluge premium dostave već dostavljamo isključivo putem dostavnih službi.

Na suđenju su ispitani svjedoci Tomislav Pintarić, Danijela Herceg i Melita Sečan Hrastić.  Sudac Tomislav Brđanović odlučio ih je pozvati na varaždinski sud kako bi pokušao saznati nešto više o životu i navikama ubijene Jasmine Dominić tijekom studija u Zagrebu.

Prvi svjedok bio je Tomislav Pintarić koji živi u ulici Nova 3 u Palovcu, poznanik je Smiljanina supruga Ivana Srneca, ali i svjedoka Dražena Palfija, kojega Smiljana optužuje za laganje. Sva trojica su keramičari po struci. Smiljanin branitelj Krešimir Golubić želi dokazati da su Smiljana i Ivica prohodali tek krajem 2001. te da nikako nisu mogli s Palfijem putovati u Mađarsku u šoping na Uskrs 2001., kako je svjedočio na sudu. Podsjetimo, Dražen Palfi je na sudu rekao da je Smiljana tad imala Jasminine dokumente, koje nije pokazala na granici jer su prošli bez kontrole. No Palfi je dajući iskaz u istrazi rekao da je taj događaj bio 2003. Svjedok Tomica rekao je samo kako je bio slučaj da ga je Dražen Palfi ogovorao u kafiću, a zbog čega nije se mogao sjetiti.

Tomislav Pintarić
Tomislav Pintarić

Druge dvije svodokinje su Jasminine poznanine, obje školske prijateljice s kojima je išla zajedno u srednju školu. No, ni jedna se nije mogla sjetiti kada ju je posljednji puta vidjela, a o privatnom životu nisu pričale. Obje su je opisale kao mirnu i povučenu.

 

 

Ostavi komentar