Naletio autom na djevojčicu i otišao s mjesta nesreće!

prometna nesreća Parag
Foto: PU međimurska

Jučer, 21. veljače nešto prije 19 sati u Paragu kod kbr.125, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna pješakinja.

Vozač neregistriranog BMW-a, rođen 1987., upravljajući bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola (1,98 promila) na ravnom dijelu prometnice prešao na lijevu stranu kolnika, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario u tijelo maloljetne pješakinje, koja se u tom trenutku kretala uz lijevi rub kolnika u istom smjeru kao i automobil.

>> Pijani vozač autom naletio na 15-godišnje dijete!

Nakon udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je BMW prednjim dijelom udario u prednji dio parkiranog Hyundai Accenta, čakovečkih registarskih oznaka. Od siline udara Hyundai je odbačen u zid obližnje obiteljske kuće.

Nakon nesreće vozač BMW-a napustio je mjesto događaja i nije ozlijeđenoj pješakinji pružio pomoć. U nastavku vožnje, ulaskom u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i izletio izvan kolnika u betonsku dvorišnu ogradu na kbr. 170. Nakon nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja, bez da je policiju izvijestio o nesreći.

Ozlijeđena pješakinja privatnim vozilom prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Brzom reakcijom policijskih službenika 30-godišnji vozač, tridesetak minuta nakon prometne nesreće, pronađen je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” i “nepružanje pomoći” protiv 30-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, protiv okrivljenika podnijet će se i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja.

 

Ostavi komentar