MUČNI DETALJI ubojstva mlade Jasmine Dominić: Nakon udaraca po glavi bila je živa desetak minuta

Tijekom gledanja fotodokumentacije dr. Andrini Kopjar, koja je obavila obdukciju trupla Jasmine Dominić, pozlilo je, zbog čega je rasprava na Županijskom sudu u Varaždinu bila prekinuta.

Dr. Kopjar nije bila u stanju nastaviti odgovarati na pitanja, pa će je ispitati s dr. Josipom Škavićem 27. studenog. Prije kratkog prekida rasprave pročitan je nalaz obducentice koja je zaključila kako se ozljede glave Jasmine Dominić nalaze s lijeve strane.

Riječ je o krvnim podljevima lijeve strane lica, razderotinama glave u području usnoga kuta i čeono, prijelomima nosnih kostiju, lijeve jagodične kosti, lijeve gornje i donje čeljusti, krvnom podljevu mekog oglavka, mnogostrukim prijelomima svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Iznad lijevog oka u predjelu lijeve obrve nalazi se krvni podljev okruglasta oblika. Kao uzrok smrti navela je višestruke prijelome svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Ozljede su nastale udarcima tupo-tvrdim predmetom, i to, najvjerojatnije, dok je žrtva ležala.

– Ne može se točno razgraničiti koliko je prijeloma. Može se reći da je primila pet ili šest udaraca u glavu. Ispod krvnih podljeva nalaze se prijelomi. Kosti glave višestruko su prelomljene, ne može se točno utvrditi koliko. One su nastale zaživotno, što se može zaključiti iz samih ozljeda i po tome što je u želucu nađena krv, što znači da je bila živa i gutala krv – rekla je dr. Andrina Kopjar odgovarajući na pitanja tužitelja. Dodala je i da je žrtva nakon udaraca bila živa desetak minuta.

Branitelja Simljane Srnec zanimalo je koliko je krvi žrtva izgubila od udaraca pa do trenutka dok je stavljena u zamrzivač.

– Ne mogu reći točno koliko. Obilno je krvarila u svakom slučaju. Zgrušana krv bila je po glavi, vratu i gornjem dijelu prsišta. Žrtva nije dodirivala ozlijeđena mjesta, zbog čega nije bilo krvi na rukama. Glava, kosa i lice bili su prožeti, a vrat i prsište uprljani krvlju. Teško je reći je li se slijevala, više su bile mrlje krvi – rekla je obducentica, piše 24sata.hr.

Ostavi komentar