Motorist s Kosova teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Čakovcu

motor nesreća
Ilustracija

U četvrtak, 12. srpnja zaprimljena je prijava ozljeda Županijske bolnice u Čakovcu za 39-godišnjaka iz koje je vidljivo da je zadobio teške tjelesne ozljede prilikom prometne nesreće, javlja PU međimurska.

Naime, u ponedjeljak, 11. lipnja oko 15,20 sati u Čakovcu na raskrižju Ulica Josipa Kozarca i bana Josipa Jelačića, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 26-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, krećući se kolnikom Ulice Josipa Kozarca te dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje skrećući ulijevo, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, zbog čega je u njegovo vozilo udario motocikl zadarskih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića upravljao 39-godišnji državljanin Kosova, a koji je upravljao motociklom “A” kategorije bez da istu ima upisanu u vozačku dozvolu.

Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača motocikla na kolnik.

Vozač motocikla je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec.

Za vrijeme vožnje motociklist je nosio propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Protiv 26-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” nadležnom državnom odvjetniku, dok će vozač motocikla biti prekršajno sankcioniran.

Ostavi komentar