Maloljetnik s područja Općine Nedelišće poticao na nasilje i mržnju prema Hrvatima

Policija istražuje napad nožem u Paragu
Ilustracija

Kao što je danas izvijestila PU međimurska, a i održala konferenciju za medije, nakon ubojstva u Piškorovcu zaprimili su niz dojava koje su prema svom sadržaju potencijalno upućivale na moguće međunacionalne sukobe.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima nije potvrđena istinitost tih dojava.

Ipak, pomije su istražili maloljetnika koji je na društvenoj mreži Facebook, u grupi Međimurski plac, putem svog profila “Naoružan do zuba” javno poticao, odnosno pozivao na nasilje i mržnju prema građanima određene nacionalne pripadnosti.

Uz objavu priložio je i dvije fotografije raznog vatrenog oružja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio spomenuto kazneno djelo. Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni nije pronađeno vatreno oružje, kao ni drugi predmeti koji bi bili podesni za počinjenje opisanog ili nekog drugog kaznenog djela.

Prema osumnjičenom maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

>> Maloljetnik na internetu poticao na nasilje i mržnju!

Međimurske novine neslužbeno saznaju da je na mržnju i nasilje prema Hrvatima poticao maloljetnik s područja Općine Nedelišće! U postu stoji da dolazi pomoć naseljima u kojima uglavnom žive pripadnici romske nacionalne manjine, uz već spomenutu fotografiju oružja.

Ostavi komentar