Mladić (26) i djevojka (22) u Maloj Subotici pokušali lažnim receptom podići lijek “Doreta”

lijekovi
Ilustracija, Foto: Pixabay

Pomoću krivotvorenih recepata mladić (26) i djevojka (22) pokušali su u ljekarni u Maloj Subotici podići lijek “Doreta”.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 26-godišnjak s područja općine Podturen i 22-godišnjakinja s područja općine Sv. Juraj na Bregu, počinili kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Sumnja se da je 26-godišnjak u ponedjeljak, 1. srpnja ove godine u poslijepodnevnim satima u ljekarni u Maloj Subotici, pomoću krivotvorenog recepta podigao lijek „Doreta“. Nešto kasnije, osumnjičena 22-godišnjakinja, također je pomoću krivotvorenog recepta pokušala podići spomenuti lijek, ali su joj izdavanje uskratili djelatnici ljekarne, pošto su posumnjali u vjerodostojnost izdanog recepta.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatih počinitelja, priopćili su iz PU međimurske.

– Doreta je kombinacija dvaju analgetika (lijekova za ublažavanje boli) tramadola i paracetamola koji djeluju zajednički kako bi Vam ublažili bol. Doreta je namijenjena za primjenu u liječenju umjerene do jake boli kada liječnik procjeni da je potrebna kombinacija tramadola i paracetamola, pojašnjava Centar zdravlja.

Ostavi komentar