Mađarski direktor tvrtke u Prelogu uhićen i poslan u produljeni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

kuna kune novac
Foto: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 19. svibnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Mađarske (1980.) zbog počinjenja kaznenih djela utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, stoji u priopćenju DORH-a.

-Okrivljenog 41-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2016. godine kao direktor trgovačkog društva iz Preloga, u cilju da omogući neosnovani odbitak pretporeza trgovačkom društvu iz Zagreba čiji je osnivač i direktor također mađarski državljanin, izdao tom društvu sedamnaest lažnih računa u kojima je bilo neistinito upisano da je njegovo društvo isporučilo društvu iz Zagreba više od 900 tona kukuruza i pšenice u vrijednosti većoj od 1.000.000,00 kuna, iako takvih isporuka uopće nije bilo. Okrivljenika se tereti i da nije vodio poslovne knjige društva prema zakonskim obavezama, pa iz njih nije bilo moguće provjeriti poslovne događaje, financijski položaj i uspješnost poslovanja trgovačkog društva.

Okrivljenik je uhićen na temelju izdanog europskog uhidbenog naloga i nalazi se u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, priopćio je DORH.

Ostavi komentar