Mađar i Hrvat putem interneta prodavali teretna vozila koja uopće nisu imali!

kamion
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Mađarske (rođenog 1961.), hrvatskog državljanina (rođenog 1986.) i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenik od siječnja do ožujka 2017. godine, kao odgovorne osobe trećeokrivljenog društva iz Čakovca, na internetskom oglasniku objavili da društvo prodaje teretna vozila, iako uopće nisu namjeravali prodati vozila niti je društvo imalo vozila u svom vlasništvu.

Kad su se na oglase javila dva kupca i putem telefona dogovorili kupoprodaju oglašenih teretnih vozila s drugookrivljenikom, osnovano se sumnja da im je on poslao predračune s upisanom cijenom vozila koju su kupci uplatili na račun društva vjerujući da će im vozila biti isporučena nakon uplate.

Okrivljenici su zadržali novac ne isporučivši kupcima vozila, a opisanim su ostvarili nepripadnu korist za društvo u iznosu većem od 370.000 kuna.

Ostavi komentar