Konačno presuda za premlaćivanje i smrt Tomislava Pergara

Tomislav Pergar
Tomislav Pergar

Tomislava Pergara (22) iz Vukanca 2011. godine preminuo nakon premlaćivanja u čakovečkom klubu Guru.

Općinski sud u Čakovcu konačno je donio nepravomoćnu presudu u ovom slučaju protiv tri muškarca koja su ga napala.

Matija Marčec, Bruno Hančić i Deni Pikl osuđeni su na tri godine i osam mjeseci zatvora za nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom Tomislavu Pergaru te pokušaj nanošenja teških ozljeda njegovom prijatelju Robertu Veselku.

Hančić je iz Šenkovca, Pikl iz Čakovca, a Marčec iz Varaždina. Hančić je u navedenom klubu bio konobar, ali kobne noći samo gost, dok su Marčec i Pikl fušali kao zaštitar i DJ.

Pergar i njegov prijatelj tog su kobnog 27. siječnja 2011. došli dosta pijani. Nasilnici su Tomislava brutalno prebili u klubu Guru. Istukli su i njegova prijatelja, ali su ga lakše ozlijedili. Prijatelj je Tomislava, koji je bez svijesti ležao na betonu, pokušao odvući do auta, ali nije mogao. Otišao je i ostavio ga, navodno, zbog straha i šoka. Ne zna se je li on ili neki prolaznik nazvao Hitnu, pisao je 24sata.hr u svom članku iz 2011.

Liječnici su Tomislava pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli. U bolnici u Čakovcu odmah su ga operirali. No zbog teških ozljeda Tomislav je preminuo. Nažalost, liječnici su konstatirali da je Tomislav bio i u alkoholnoj komi.

Znači bilo je potrebno više od šest godina za nepravomoćnu presudu u ovom slučaju.

Ostavi komentar