Kombi usmrtio bračni par u Štefancu, bili su na kolniku uz zaustavljeni auto

kombi nalet pješaci pješakinja umrla Štefanec1
Policija na očevidu na mjestu strašne nesreće u Štefancu, Foto: zv

U subotu, 27. listopada oko 4,05 sati na kolniku državne ceste broj 20 u Štefancu, dogodila se prometna nesreća u kojoj 52-godišnji vozač teretnog automobila križevačkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je u blagom zavoju vozilom udario u pješake, 27-godišnjakinju i 31-godišnjaka, koji su se nalazili na kolniku uz osobni automobil koji se nalazio zaustavljen na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, javlja danas PU međimurska.

>> Supružnici Biljana i Kristijan iz Kotoribe smrtno stradali u Štefancu

Na mjesto događaja izašla je ekipa hitne pomoći te utvrdila da je 27-godišnja pješakinja, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu prometne nesreće, dok je 31-godišnji pješak vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec te je utvrđeno da je zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržana na Odjelu intenzivnog liječenja, gdje je nažalost u 6,50 sati preminuo od zadobivenih ozljeda.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće promet kolnikom državne ceste broj 20 u Štefancu od 4,37 do 7,51 sati bio je zatvoren te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Protiv 52-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Preminuli pješaci su deveta i deseta žrtva u cestovnom prometu na području Međimurske županije u 2018. godini.

Ostavi komentar