Jake policijske snage istražuju misterioznu smrt u Kuršancu

Mrtav Kuršanec
Zlatko Horvat pronađen je mrtav nedaleko od kafića Corner u Kuršancu

Sumnja se, ponajviše, da je netko vozilom naletio na pješaka Zlatka Horvata, usmrtio ga i pobjegao s mjesta nesreće, s obzirom na to da su na terenu sve raspoložive snage prometne i kriminalističke policije PU međimurske.

Nema novih informacija iz PU međimurske u slučaju misteriozne smrt Zlatka Horvata iz Kuršanca u srijedu nešto prije ponoći neposredno uz cestu dvadesetak metara od ulaza na parkiralište kafića Corner.

Sve što smo uspjeli saznati je “da istraga ide u više smjerova”. Podsjetimo jake policijske snage upućene su jučer u četvrtak na teren, nakon što je obdukcija pokazala da nije riječ o prirodnoj, već nasilnoj smrti koja može sugerirati da je bila riječ o naletu vozila na pješaka. U prvom trenutku, duboko u noći očito nitko nije posumnjao da je u pitanju nešto slično. Iako je policija odmah izašla na teren nakon što je Horvat pronađen mrtav, po svemu sudeći u tom trenutku prevladalo je uvjerenje da nije riječ o prometnoj nesreći s tragičnim ishodom.

Podsjetimo, u srijedu, 1. veljače, nešto prije ponoći u Kuršancu, neposredno uz rub kolnika Glavne ulice, nedaleko od ulaska na parkiralište cafe-bara Corner, pronađeno je mrtvo tijelo 51-godišnjaka. Riječ je o Zlatku Horvatu koji stanuje nedaleko od mjesta gdje je pronađen mrtav.

S obzirom na to da je u četvrtak tijekom dana obdukcijom utvrđeno da je smrt nastupila zbog višestrukih ozljeda karakterističnih za prometnu nesreću, policija je u četvrtak poslijepodne, odmah nakon što je zaprimljen nalaz, započela istragu, a na teren su izašle sve raspoložive ekipe prometne i kriminalističke policije PP-a Čakovec i PU međimurske. Akcijom je osobno rukovodio šef prometne policije Damir Novak sa suradnicima.

– Molimo sve građane koji raspolažu s korisnim informacijama o ovom događaju da o tome odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192 ili dolaskom u najbližu policijsku postaju. – poziv je iz PU međimurske.

S obzirom na to da očito najprije nije bilo sumnji u kriminalistički scenarij, jer policija nije odmah ujutro krenula s istragom, očekuje se puno i od suradnje s građanima.

Prema neslužbenim informacijama koje smo saznali u Kuršancu, kao da se čulo nešto u noći poput “šlajdranja auta i buke”, a uskoro je netko očito pozvao i policiju, jer su se vidjele rotirke kako svijetle u noći. No, nije bilo sumnji da se dogodilo nešto sumnjivo sve do četvrtka poslijepodne.

Policija očito intenzivno radi na slučaju, tako da se uskoro očekuju i prvi rezultati, u sklopu istoga i privođenje, jer ako je u pitanju nasilna smrt, netko bešćutan ostavio je mrtvoga i otišao s mjesta nesreće ili nekog drugog nasilnog događaja.

Što smo još uspjeli saznati o cijelom slučaju misteriozne smrti možete pročitati u velikom članku u Međimurskim novinama koje su od danas 3. veljače u prodaji na svim prodajnim mjestima tiskovina.

Ostavi komentar