Izbjegavao biciklistu i izazvao direktan sudar između Vularije i Orehovice, tri osobe ozlijeđene

Sudar na cesti Orehovica - Vularija, Foto: zv

U nedjelju, 30. rujna oko 17 sati na kolniku županijske ceste broj 2055, između Vularije i Orehovice, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 35-godišnjak s područja općine Orehovica, upravljajući kada je u krvi imao prisutno 0,68 grama po kilogramu alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste i gustoći prometa, zbog čega je u zavoju nailaskom na vozača bicikla 80-godišnjaka s područja općine Orehovica, koji je upravljao ispred u istom smjeru u kočenju izgubio nadzor nad upravljanjem i vozilom u cijelosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnjak sa šireg područja općine Orehovica.

Uslijed sudara prvi osobni automobil je u zanošenju sišao izvan kolnika, dok se drugi osobni automobil prevrnuo na bočnu stranu izvan kolnika.

Zbog obavljanja očevida u vremenu od 17,45 sati do 18,25 sati kolnik županijske ceste 2055 bio je zatvoren za promet te se isti odvijao obilazno.

>> FOTO: Auto završio u polju nakon sudara na cesti Orehovica-Vularija, ima i ozlijeđenih

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 60-godišnji vozač, putnica iz njegovog automobila 55-godišnjakinja sa šireg područja općine Orehovica i maloljetna putnica iz prvog osobnog automobila. Putnici su lakše ozlijeđeni, dok će se ozljede za vozača naknadno karakterizirati nakon čega će se okvalificirati događaj.

Ostavi komentar