Istražni zatvor za Mađara koji je muljao s bankomatima u Čakovcu i Varaždinu

bankomat

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog mađarskog državljanina rođenog 1971. godine, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela produljene teške krađe iz Kaznenog zakona.

>> Mađar na bankomate stavljao lažnu masku i tako krao novac građanima

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2015. do rujna 2016. godine na osam bankomata na području Varaždina i Čakovca postavio uređaj koji sprječava da novac nakon zadane naredbe za isplatu izađe iz bankomata, već ostaje blokiran i zalijepljen na uređaju za izlaz iz bankomata.

Nakon što su klijenti bankovnom karticom pokušali podignuti novac na takvim bankomatima, transakcija im je bila odobrena i proknjižena, ali novčanice nisu izašle iz bankomata. Po udaljenju klijenata okrivljenik je podesnim alatom izvlačio iz bankomata blokirane novčanice i zadržavao ih za sebe čime se okoristio za 6.300 kuna, dok u dva navrata nije uspio izvući novčanice iz bankomata.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar