FOTO: ČAKOVEC 33-godišnji motociklist ozlijeđen u prometnoj nesreći, hitno prevezen u bolnicu!

Mjesto nesreće u Ulici Ivana pl. Zajca u Čakovcu, foto: policija
Mjesto nesreće u Ulici Ivana pl. Zajca u Čakovcu, foto: policija

Jučer, 31. ožujka 2020. godine nešto poslije 16 sati u Čakovcu, Ulici Ivana pl. Zajca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 33-godišnji motociklist. Šezdesetogodišnja vozačica Opel Merive, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku uključivanja u promet s obilježenog parkirališta na kolnik spomenute ulice, nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom zbog čega je u bočni dio njezinog automobila, prednjim dijelom Kawasakija, čakovečkih registarskih oznaka, u kočenju naletio 33-godišnji motociklist.

Nakon sudara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik, dok je motocikl u nastavku kretanja udario u osobni automobil parkiran na obližnjem parkiralištu. Tijekom nesreće motociklist je na glavi nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu koja nije homologirana.  Ozlijeđeni motociklist prevezen je vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu, gdje će se težina njegovih ozljeda naknadno utvrditi te će se potom okvalificirati događaj, izvijestila je međimurska policija, te poslala dodatno upozorenje vozačima motocikala i mopeda te biciklistima.

Odredbom članka 114. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisano je da vozač motocikla ili mopeda, te vozač lakog četverocikla bez zaštitne kabine i četverocikla bez zaštitne kabine, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Za nepoštivanje spomenute odredbe propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna.

Istom odredbom propisano je da zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi i vozači bicikla mlađi od 16 godina, a za nepoštivanje spomenute odredbe propisana je novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

– Napominjemo da zaštitne kacige za vozače i suvozače mopeda i motocikala moraju biti homologirane sukladno Naredbi o homologaciji zaštitnih kaciga i njihovih vidnika za vozače i suvozače motocikala i mopeda, stoji u upozorenju policije.

Ostavi komentar