Dvojica maloljetnika krala po okolici Čakovca: 14-godišnjak vlasnicu kuće udario šakom po glavi

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 29. studenog donijelo rješenje o pokretanju pripremnog postupka prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (2002. i 2005.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojničke krađe iz Kaznenog zakona i teških krađa (4. 12. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 14-godišnjak 21. studenog 2019. ušao u nezaključanu obiteljsku kuću u okolici Čakovca i uzeo mobitel i novac u vrijednosti oko tisuću kuna, a kad ga je vlasnica zatekla kako se skriva ispod stola i htjela ga zadržati, odgurnuo ju je i udario šakom u glavu te pobjegao. Postoji osnovana sumnja i da je u studenom 2019. godine u mjestima u okolici Čakovca, u četiri navrata provaljivao u obiteljske kuće i iz njih uzimao novac i vrijedne predmete u vrijednosti većoj od 30.000. 

Osnovano se sumnja da su obojica maloljetnika u studenom 2019. godine provalili u jednu obiteljsku kuću, ali u njoj nisu pronašli novac ni druge vrijedne predmete, te da je 17-godišnjak u srpnju 2019. godine provalio u podrumske prostorije druge obiteljske kuće odakle je uzeo i za sebe zadržao tri puške i više komada streljiva u vrijednosti većoj od 15.000 kuna.

Sutkinja za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 14-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar