Draškovec: Pijani vozač naletio na neopreznu pješakinju

sudar motor auto cesta Mala Subotica Štefanec
Ilustracija

U protekla 24-sata na prometnicama Međimurske županije evidentirano je šest prometnih nesreća.

Jedna od njih je i ona u Draškovcu.

U četvrtak, 29. ožujka oko 20.50 sati u Draškovcu, u Draškovićevoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,97 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju kolnika, vidljivosti, atmosferskim prilikama i prometnoj situaciji tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

Zbog toga je u kočenju vozilom udario u 77-godišnju pješakinju koja je neoprezno prelazila kolnik s lijeve na desnu stranu i bez da je bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će težina ozljeda i kvalifikacija prometne nesreće biti naknadno utvrđeni.

Temeljem prekršajnog zakona 36-godišnjem vozaču određena je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Ostavi komentar