DORH: PU međimurska podnijela kaznene prijave zbog pokušaja silovanja i bludnih radnji u Čakovcu

staza park Zrinsko-Frankopanska ulica Čakovec
Pješačko-biciklistička staza uz Zrinsko-Frankopansku ulicu na kojoj je započeo cijeli incident koji je završio nemilim događajem

Iz Županijskog DORH-a u Varaždinu potvrdili su nam da rade na slučaju pokušaja silovanja u Perivoju Zrinskih u Čakovcu na osnovu kaznene prijave koju je podnijela PU međimurske.

Glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek kazao nam je naš upit kratko da se nemili slučaju dogodio u subotu, 10. studenog, u večernjim satima, te dodao da je policija odmah privela osumnjičene, dvije muške osobe nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Doznajemo da se cijeli događaj zbio uz pješačko-bicklističku stazu i dijelu parka kod Zrinsko-Frankopanske ulice.

Policijski glasnogovornik pojasnio je da se u ovakvim osjetljivim slučajevima istraživanja seksualnih delikata, zbog zaštite žrtve, policija ne daje detaljnije informacije, niti obavještava javnost.

Međutim, s obzirom da se cijeli incident dogodio na javnom mjestu, ne može se ni zanemariti interes javnosti posebice u odnosu na sigurnost drugih građana pojasnili smo kada je u pitanju naše zanimanje i obavještavanje javnosti za isti. Risek je tim povodom istaknuo da je u pitanju izolirani slučaj, te da se ne može govoriti o tome da je ugrožena opća sigurnost građana u bilo koje doba dana ili noći u Čakovcu, odnosno bilo kojem drugom dijelu Međimurja.

Kako neslužbeno saznajemo, policija je uhitila dvije muške osobe, podnijela kaznene prijave, te je cijeli slučaj predan pravosudnim organima. Oba osumnjičena ipak kasnije nisu zadržana u istražnom zatvoru, već se brane sa slobode.

– Dvojica mlađih punoljetnika kazneno su prijavljeni, jedan od njih za pokušaj silovanja, a drugi za bludnu radnju nad ženskom osobom. Donijeto je rješenje o provođenju istrage, ali su se okrivljenici na isto žalili. Okrivljenici nisu u istražnom zatvoru, ali su im izrečene mjere približavanja žrtvi i komuniciranja s njom – kazao je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Prema tome, u narednim danima ostaje za vidjeti što će biti sa žalbama okrivljenika na otvaranje istrage i hoće li DORH nastaviti s istom, koja bi kasnije eventualno mogla rezultirati optužnicom.

Ostavi komentar