Moldavac uhvaćen u Donjem Hrašćanu: Švercao 42 promrzla Sirijca!

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 10. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Moldavije (1998.) zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 26-godišnjaka tereti se da je u ranim jutarnjim satima 12. siječnja 2023., na području Slavonskog Broda, zajednički i po prethodnom dogovoru s drugim osobama, postupio s ciljem da za unaprijed obećanu novčanu naknadu omogući stranim državljanima kretanje po Republici Hrvatskoj i ilegalni prelazak u Republiku Sloveniju. Tereti ga se da je preuzeo na prijevoz četrdeset i dva državljana Sirije koji nisu imali ni putne isprave i vize niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora. Tereti ga se da je mokre i promrzle strane državljane smjestio u skučeni tovarni prostor kamiona, bez prozora i prostora za sjedenje te bez grijanja, ali su ga policijski službenici zaustavili kod mjesta Donji Hrašćan u blizini granice s Republikom Slovenijom i spriječili u prelasku granice.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljenom 26-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, priopćio je DORH.

Prema Kaznenom zakonu, počinitelju prijeti od tri do 12 godina zatvora.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE