Direktor firme iz Pušćina u Lopatincu odložio 2.100 tonu plastičnog otpada

policija
Foto: ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u suradnji s nadležnim državnim inspektoratom, Služba za nadzor zaštite okoliša, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s područja grada Varaždina.

Osnovano se sumnja da je u razdoblju od veljače do prosinca prošle godine počinio kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom.

Osumnjičeni je u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Pušćina, tijekom prošle godine u ograđenom otvorenom dvorištu spomenutog poduzeća te u otvorenoj hali i neograđenom otvorenom dvorištu u Lopatincu, prostor u najmu, suprotno propisima o gospodarenju otpadom, odložio i uskladištio oko 2.100 tona plastičnog otpada (plastični granulat – samljevena plastika). Otpad je uskladišten u tzv. „jumbo“ vrećama, a uvezen je iz Republike Italije, također protivno važećih propisima o gospodarenju otpadom.  

Protiv osumnjičenog 41-godišnjaka te trgovačkog društva iz Pušćina, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je međimurska policija. 

 

Ostavi komentar