CRNA STATISTIKA na međimurskim cestama: U 10 mjeseci deset poginulih osoba!

prometna
U zanošenju, mladi je vozač prešao na suprotnu stranu i izazvao frontalni sudar

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave međimurske došlo je do pogoršanja stanja sigurnosti cestovnog prometa, gdje su u jednoj prometnoj nesreći smrtno stradale tri osobe.

Podsjećamo, u srijedu, 30. listopada, između Vratišinca i Peklenice dogodila se prometna nesreća, gdje mladi vozač osobnog automobila, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, nizbrdica, kolnik mokar) i atmosferskim prilikama (padala kiša). Zbog toga je izlaskom iz desnog zavoja, na ravnom djelu ceste i uzdužnom cestovnom nagibu, izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom, uslijed čega je došlo do zanošenja vozila, prelaska na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i udara u desnu bočnu stranu, prednjim dijelom osobnog automobila, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala ženska osoba.

Na mjestu događaja prometne nesreće smrtno je stradao mladi vozač i putnica iz njegovog automobila, dok je u Županijskoj bolnici Čakovec preminula putnica iz drugog automobila.

Kroz prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave međimurske, smrtno je stradalo 10 osoba što je isti broj smrtno stradalih osoba kao u istom razdoblju prošle godine, međutim obzirom na zacrtani cilj sukladno Nacionalnom programu sigurnosti prometa na cestama od 6 smrtno stradalih osoba na području PU Međimurske i činjenicu da trenutna brojka iznosi 8 smrtno stradalih sudionika, stanje sigurnosti na području Međimurske županije možemo ocijeniti nepovoljnim.

Od ukupnog broja smrtno stradalih sudionika u prometu 50% otpada na vozače (5-četiri vozača osobnih automobila i jedan vozač teretnog automobila) i 50% na putnike u vozilima (5- tri putnika u osobnim automobilima, jedan putnik u teretnom automobilu i jedan putnik na traktoru).

Ostavi komentar