ČEKA SE ODLUKA Smiljana Srnec na slobodu ili na suđenje?!

15.05.2019., Varazdin - Smiljana Srnec izlazi sa Zupanijskog suda nakon rocista o produzenja pritvora. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.05.2019., Varazdin - Smiljana Srnec izlazi sa Zupanijskog suda nakon rocista o produzenja pritvora. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Smiljana Srnec čeka odluku suda u četvrtak.  Sud može optužnicu protiv Smiljane Srnec potvrditi, vratiti na doradu, ali i obustaviti progon. Smiljanu terete da je 2000. sestru ubila i tijelo sakrila u zamrzivaču u kući u Palovcu!

Nešto više od mjesec dana od podizanja optužnice protiv Smiljane Srnec (45) zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) Županijski sud u Varaždinu odlučivat će ima li dovoljno dokaza da joj se sudi.

Optužno vijeće varaždinskog suda na sjednici 22. kolovoza analizirat će dokaze koje je tužiteljstvo prikupilo protiv Smiljane tijekom petomjesečne istrage. Nakon što saslušaju argumente svih stranaka na najavnoj sjednici, odlučit će o optužnici. Vijeće je može potvrditi, vratiti na doradu tužiteljstvu, no može i obustaviti kazneni postupak ako postoje okolnosti koje isključuju njezinu krivnju ili nema dovoljno dokaza da je osnovano sumnjiva za djelo za koje je terete. Tad bi ju morali pustiti na slobodu. Smiljana može i priznati krivnju te pokušati dogovoriti nagodbu, no taj je scenarij malo vjerojatan.

Podsjetimo, Smiljanu terete da je tijekom 2000. s pet ili više udaraca tvrdim predmetom po glavi usmrtila sestru Jasminu i njezino tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu, gdje je ostalo skriveno sljedećih 19 godina dok ga nisu pronašli ukućani. Nakon stravičnog otkrića policija je uhitila Smiljanu, koja je od tada u istražnom zatvoru u Varaždinu. Iza rešetaka može ostati do donošenja nepravomoćne presude, a sud je dužan svaka dva mjeseca provjeriti postoje li razlozi za zadržavanje, piše 24sata.hr.

Ostavi komentar