22.2 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Strašna nesreća na radu u Čakovcu: Radnici zadobili potres mozga, prijelom čeljusti i kralježaka…

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 25. svibnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1957. i 1967.) i obrazovne ustanove zbog počinjenih teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti.

Okrivljenom 66-godišnjem ravnatelju okrivljene obrazovne ustanove u Čakovcu, stavlja se na teret da je 18. listopada 2021., u prostoru sportske dvorane, prilikom obavljanja radova montaže na zidovima i stropu dvorane propustio osigurati da pokretna tipska metalna skela, na kojoj su radove obavljali 52-godišnjak i 64-godišnjak, s visine od 5,5 metara iznad tla bude adekvatno statički osigurana i da zaštitna ograda skele bude pravilno postavljena. Tereti ga se i da je propustio osigurati radnicima zaštitne kacige, zaštitne pojaseve i drugu zaštitnu opremu.

Okrivljenog 56-godišnjeg zaposlenika ustanove tereti se da je tijekom obavljanja radova najprije prislonio skelu s dvojicom radnika na spušteni pregradni zid dvorane, a potom na upravljačkom ormaru tipkama pokrenuo podizanje pregradnog zida i spuštenih koševa za košarku pa je zbog podizanja pregradnog zida došlo do prevrtanja naslonjene skele i pada radnika na tlo.

Pri padu je 52-godišnjak zadobio teške ozljede (potres mozga, prijelom čeljusti i iščašenje zgloba), a 64-godišnjak osobito teške ozljede (višestruke ozljede mozga s moždanom komom, prijelom kralježaka), stoji u priopćenju DORH-a.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE