Brankica Vlahek-Ivek: – Dva put mi je isti bicikl ukraden na istom mjestu. Oba puta je nađen i vraćen. Hvala našoj policiji!

Brankica Vlahek Ivek
Bicikl su joj ukrali kad je ostao nezaključan, ali i kad je bio zaključan

Uz ime Brankice Vlahek-Ivek profesorice njemačkog jezika u Gospodarskoj školi Čakovec biciklističke dogodovštine jednostavno se nižu. Bicikl koristi za odlazak na posao, nabavke u gradu ili rekreaciju. Fortuna je to prepoznala i čak dvaput slučajnim odabirom odabrala njezino ime kao dobitnicu bicikla na natječaju Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije “Pješke ili biciklom na posao”. Kaže i ove godine se prijavila jer je ta akcija potiče na još više bicikliranja. Brankica je iz Donjeg Kraljevca, živi i radi u Čakovcu, voli putovanja, čitanje, kazalište, kulturu, izložbe. Stalna je i korisnica usluga čakovečke knjižnice koja je postala glavno mjesto zbivanja nove biciklističke (ne)zgode. Glavni glumac je, pogađate, bicikl!

Brankica Vlahek Ivek
Brankičin bicikl s ovog je mjesta dva put ukraden u razmaku od pet godina

– Bicikl koji koristim za vožnju po gradu nije nagradni već sam ga sama kupila. Zlata je vrijedan za razne nabave, odlaska u kupovinu i druge stvari koje rješavam u gradu. Često ga koristim jer mi je on ujedno i vid rekreacije. Međutim, želim ispripovijedati kako je naša policija učinkovita i da upozorim građane neka zaključavaju bicikle, pa premda se od njega odvajaju i na minutu. Prije deset dana bio mi je bicikl ukraden ispred Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Ovaj put ga nisam zaključala i tu sam djelomično sama kriva. Mislila sam samo ću se na minutu zadržati u knjižnici, ali se to malo odužilo. Prijavila sam odmah krađu. Policija je stigla vrlo brzo i napravili su zapisnik. Od krađe pa do vremena kad je bicikl bio pronađen prošlo je vrlo kratko vrijeme. Naime, u roku dva sata od nestanka, javljeno mi je da je bicikl nađen. Zahvaljujem stoga našoj policiji. Poručujem javnosti kako krađu bicikla treba odmah prijaviti policiji. Mnogi se ne nadaju da će im policija pronaći ukradeni bicikl, ali iz mog iskustva šansa postoji dok se krađa prijavi. Šteta je što zakon ne tereti krivično počinitelje ako su štete manje od 2000 kn. Ovako se počinitelji stalno izvlače od kazne. Rabljeni bicikli se procjenjuju na svote manje od 2000 kn, a da oštećeni ide kupovati novi, rijetko kada se nađe dobar bicikl ispod 2000 kn. Osim toga, tu su i krađe drugih stvari, ne samo bicikala.

Brankica Vlahek Ivek
– Zaključavajte bicikl makar se i na minutu odvajali od njega, poručuje Brankica

Brankičina priča tu ne prestaje. Ide i pet godina unazad. Isti taj bicikl bio joj je ukraden i prvi put na tom istom mjestu. Tada je bio zaključan, ali je također bio nađen i vraćen. Brankica i njezini bicikl(i) izgleda – rođeni su doista pod sretnom zvijezdom!

Brankica Vlahek Ivek
Bicikl koristi za odlazak do mjesta kupovine i rekreaciju


foto: rr

Ostavi komentar