BIZARNI DETALJI vještaka o ubojstvu Jasmine Dominić: Imala je smrskanu glavu!

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec. Prema nalazu i mišljenju sudsko-medicinskog vještaka prof. dr. Josipa Škavića proizlazi da se tijelo njezine sestre Jasmine Dominić nalazilo u krajnje neprirodnom položaju. Prema gore je bio okrenut i izložen prednji dio zdjelice sa spolovilom i prednja strana natkoljenice, a potkoljenice savijene u koljenima bile su usmjerene sa stopalima prema dnu zamrzivača.

“Tijelo je presavijeno u predjelu struka uz djelomično rotiran gornji dio tijela tako da se žrtva Jasmina Dominić na dno zamrzivača oslanjala lijevom stranom lica, prednjim lijevim dijelom prsnog koša i lijevog ramena te lijevom rukom, dok joj je desna ruka bila savinuta u laktu i ručnom zglobu te se nalazila ispod natkoljenica”, navodi se u mišljenju vještaka koji je utvrdio da je Jasmina Dominić umrla nasilnom smrću uslijed višestrukih prijeloma kostiju svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Obdukcijom su utvrđene izvanredno opsežne ozljede glave u predjelu lijeve strane čela i lica.

Raspored opsežnih ozljeda na relativno maloj površini tijela, na što upućuje praksa, nastaje kod osoba koje se tijekom ozljeđivanja nalaze u nekom pasivnom fiksiranom položaju, najčešće ležeći na podlozi, pri čemu je ozlijeđeni dio glave, u konkretnom slučaju, lijeva strana glave, čela i lica okrenuta prema osobi koja zadaje ozljede, dok je nasuprotni dio glave oslonjen o podlogu. Ozljede glave nastale su zbog najmanje pet do šest udaraca tupim tvrdim predmetom.

Prijelom kostiju lubanje kakav je zadobila rezultira gubitkom svijesti, a smrt u pravilu nastupa kratko vrijeme nakon ozljeđivanja, pri čemu se može raditi o nekoliko do najviše deset minuta. Žrtva je krvarila, no ne može se utvrditi koliko je točno krvi izgubila. Vještak je isključio letvu kao sredstvo počinjenja ubojstva. Isto tako, isključio je i mogućnost da je udarena šakom. Na pitanje postoji li mogućnost da su ozljede nastale jer je udarena više nego jednim sredstvom, ponovio je da ne može govoriti o jednom točno određenom predmetu ozljeđivanja. U praksi, dodao je, nije uobičajeno mijenjanje sredstava prilikom takvih ozljeda. Ne želi se upuštati u procjene na koji je način tijelo dospjelo u zamrzivač. Naveo je najjednostavniji način kako se može pohraniti.

– Budući da je vodeći dio tijela glava, uobičajeno bi bilo da se tijelo podigne držeći ga za gornji dio – kazao je. Ne može se izjasniti je li se žrtva nalazila na podu ili na nekoj drugoj podlozi.

Svjedočila je i liječnica hitne medicinske pomoći. Kad je 16. veljače stigla u kuću u Palovcu, prije nego što je pregledala Smiljanu, policajac ju je zamolio da pogleda u škrinju. U crnoj vreći za smeće vidjela su se, kazala je, koljena, piše večernji.hr.

Ostavi komentar