Biciklistu starog 79-godina na pješačkom prijelazu udario auto i teško ga ozlijedio

Prometna nesreća na Svetojelenskoj cesti u Čakovcu
Ilustracija

Jučer, 13. rujna nešto prije 8 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i Otokara Keršovanija, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 79-godišnji biciklist.

Do nesreće je došlo u trenutku kada je 79-godišnjak upravljajući biciklom nogostupom skrenuo na pješački prijelaz kako bi prešao kolnik Ulice Otokara Keršovanija. U tom trenutku u bočnu stranu njegova bicikla udario je prednjim dijelom Fiat Ducata, čakovečkih registracija, 62-godišnji vozač.

Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik.
Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni biciklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Ova prometna nesreća dobra je prilika da upozorimo sve bicikliste kako nogostup nije prometna površina namijenjena za vožnju biciklima. Biciklisti, sukladno odredbama članka 112. Zakona o sigurnosti prometa na cestama dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika. Ujedno, napominjemo ako biciklist prelazi kolnik obilježenim pješačkim prijelazom, mora to učiti gurajući bicikl, dakle kao pješak. Biciklist može kolnik prijeći upravljajući biciklom kada na prometnici postoji prijelaz biciklističke staze preko kolnika – upozoravaju iz PU međimurske.

Ostavi komentar