Biciklistica (23) teže ozlijeđena u nesreći u Čakovcu koju je sama izazvala

nalet-auta-biciklistica-Čakovec
Nalet auta na biciklisticu u Čakovcu, Foto čitatelja

U utorak, 11. prosinca oko 18,30 sati u Čakovcu, Ulici Otokara Keršovanija kod raskrižja s Ulicom Ruđera Boškovića, vozačica tehnički neispravnog bicikla (bez ugrađenih uređaja za osvjetljenje ceste), 23-godišnjakinja s područja Koprivničko-križevačke županije, upravljala je biciklom bez da je bila označena reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te obavljala uključivanje u promet na kolnik ulice s nogostupa preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala prometnom površinom na koju se uključivala.

Zbog toga je došlo do udara u bicikl, osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je krećući se kolnikom Ulice Otokara Keršovanija upravljala 40-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

FOTO: Nalet auta na biciklisticu u Čakovcu, ženu odvezla hitna pomoć

Uslijed udara vozačica bicikla je pala na kolnik, dok je bicikl odbačen na drugu prometnu traku, gdje je u njega udario teretni automobil slovenskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Republike

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena biciklistica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Zbog očevida prometne nesreće u vremenu od 18,45 sati do 20,10 sati, promet je na dijelu Ulice Otokara Keršovanija od raskrižja sa Uskom ulicom do raskrižja sa Ulicom dr. Ante Starčevića bio obustavljen i odvijao se okolnim ulicama.

Vozačica bicikla bit će prekršajno sankcionirana.

Ostavi komentar