Zaradio novu optužnicu: Mladić u Belici pijan izazvao težak frontalni sudar

Belica sudar
Sudar u Belici, Foto: PU međimurska

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo protiv 24-godišnjaka, koji je još 2018. godine u Belici pijan izazvao frontalni sudar, novu optužnicu zbog neizvršavanja sudske odluke.

Naime, 11. svibnja je pred Općinskim sudom u Čakovcu protiv hrvatskog državljanina (1998.) podignuta optužnica kojom ga se tereti da je 9. siječnja 2022. oko 3:30 sati u mjestu kraj Čakovca, upravljao osobnim automobilom iako je znao da mu je pravomoćnom sudskom presudom u kaznenom postupku zbog počinjenog kaznenog djela izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom s trajanjem do 17. veljače 2022.

– U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, jer je i prije predmetnog događaja u jednom navratu upravljao motornim vozilom tijekom trajanja iste sigurnosne mjere, priopćio je jučer DORH.

Jurio BMW-om, u frontalnom sudaru troje ozlijeđenih

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je u srpnju 2019. godine podignulo protiv njega optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 28. studenog 2018. u Belici, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod jakim utjecajem alkohola (najmanje 1,70 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), zbog čega je vozio suviše velikom brzinom od preko 95 km/h kojom nije mogao savladati desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila koji je naišao iz suprotnog smjera. U prometnoj je nesreći putnik u udarenom vozilu zadobio mnogobrojne teške i po život opasne ozljede, dok je vozačica tog vozila zadobila više teških ozljeda, priopćio je tada DORH.

Belica: Mladić (20) izazvao direktan sudar s autom švicarskih nacionalnih oznaka

Ostavi komentar