Banfi: Evo za koliko je novca Rumunj pokušao prebaciti migrante ilegalno u Sloveniju

policija
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 4. ožujka provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Rumunjske (rođenog 1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz Kaznenog zakona.

>> Rumunj pokupio ljude po Zagrebu i u Banfiju ih pokušao ilegalno prebaciti u Sloveniju

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak 2. ožujka 2018. na području Zagreba, za nagradu od 200 eura i 100 kuna preuzeo na prijevoz u kombi vozilo trideset četiri državljana Turske, Afganistana, Irana i Pakistana koji nisu imali vizu niti odobren boravak u Republici Hrvatskoj ili Šengenskom prostoru, s ciljem da ih ilegalno preveze na teritorij Republike Slovenije, ali su ga, u daljnjem prijevozu, kod graničnog prijelaza Banfi zaustavili i spriječili policijski službenici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar