66-godišnjak kršio mjeru samoizolacije, preko granice prevezao šest tona suhog duhana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 2. travnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1954.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora iz čl. 257. st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja isprave.

Postoji osnovana sumnja da je 66-godišnjak 30. ožujka 2020. na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska, kršeći mjeru samoizolacije, iako je znao da je promet duhanom na području Republike Hrvatske ograničen, u tovarnom prostoru teretnog vozila prevezao iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku bez prijavljivanja carini, više od šest tona suhog duhana u listu prešanog u blokove, bez nadzornih markica Ministarstva financija. Osnovano se sumnja i da je 66-godišnjak, radi prikrivanja tereta kojeg prevozi, u popratnoj dokumentaciji neistinito prikazao da prevozi sedamnaest paleta opreme i cijevi za ventilaciju.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 66-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, stoji u priopćenju DORH-a.

Ostavi komentar