55-godišnjak u radionici Male Subotice zadobio fatalni udarac u glavu prilikom popravljanja vozila

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 8. listopada, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1948.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz Kaznenog zakona.

 – Okrivljenog 72-godišnjaka optužnicom se tereti da je 23. srpnja 2019. ispred automehaničarske radionice trgovačkog društva iz Male Subotice, u kojem je bio odgovorna osoba za provedbu mjera zaštite na radu, dopustio 55-godišnjaku (osoba na radu u trgovačkom društvu) da obavlja posao zamjene zračnog jastuka na teretnom vozilu društva protivno propisima o zaštiti na radu, na način da vozilo nije bilo postavljeno na sigurnosne podmetače i da je vozilo za vrijeme rada bilo u pogonu s uključenim motorom.

Uslijed navedenog je zračni jastuk prilikom izbacivanja iz ležišta udario u glavu 55-godišnjaka koji je ležao ispod vozila pri čemu je on zadobio prijelome lubanje i vratnog kralješka te nagnječenje mozga zbog kojih je preminuo istog dana u bolnici, stoji u priopćenju DORH-a. 

 

Ostavi komentar