10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

38-godišnjaku ponovno suđenje: 14,60 grama kokaina ipak bilo za daljnju prodaju

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 8. rujna podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1983.) oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (15. 9. 2021.)

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 6. travnja 2019. u svojem automobilu držao, radi daljnje prodaje, 14,60 grama droge kokain, a sud je oslobodio okrivljenika od optužbe s obrazloženjem da se ne radi o drogi za daljnju prodaju, nego za osobnu konzumaciju.

Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Državno odvjetništvo smatra kako je sud posve nekritički i neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe, iako je u postupku utvrđeno da pronađena droga premašuje količinu za osobne potrebe, kao i da je droga bila skrivena u kućištu krovnog svjetla vozila te da je njezina vrijednost oko 9.000 kuna, a okrivljenik je osoba bez prihoda i bez imovine.

U optužnici je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje, stoji u priopćenju DORH-a. 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE