Črna mati zemla dočekala i svoju filmsku obradu

kristian novak
Kristian Novak i Rok Biček, scenaristi filma Kazneni udarac

Već dugo nije bilo filma koji bi izazvao takvo iščekivanje Međimuraca kao kratkometražni film Kazneni udarac koji je na pretpremijeri prikazan u Centru za kulturu Čakovec na prošlotjednoj Tribini ČČ. 

Radi se o kratkometražnom filmu Kazneni udarac nastalom prema poznatom romanu Črna mati zemla našeg autora Kristiana Novaka. Roku Bičeku, scenaristu i redatelju, Kristian je bio suscenarist, no kako je sam rekao u šali, on je zapravo samo bio tu za kuhanje kave. Naravno, to sigurno nije baš bilo tako jer je Kristian onaj koji roman zna “napamet”. 

– Ovo je kratki film u koji je uloženo puno truda i koji je jedan od bitnih graničnika na putu prema dugometražnom koji svi jedva čekamo. Ovdje u Čakovcu kao da je film došao doma. Ne samo da se ja osjećam kao da sam stigao doma, nego i cijela ekipa koja je u ovu priču uložila puno truda. Ovo je međimurska priča, ali je i svjetska. 

Cijeli intervju s Kristianom Novakom donosimo u aktualnom broju Međimurskih novina koje od petka, 19. studenog, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar