Cividini: Svim ugostiteljskim objektima koji posluju u središtu nastojimo izaći u susret

Ugostitelji s gradonačenicom Ljerkom Cividini na sastanku

Ugostitelji iz središta Čakovca održali sastanak s gradonačelnicom. Nakon sastanka iz grada su poslali priopćenje o tome. Donosimo ga u nastavku:

Grupa ugostitelja koja svoje lokale ima u samom središtu grada, održala je u četvrtak u Gradskoj vijećnici sastanak sa gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini. Tema je bilo nadolazeće Porcijunkulovo koje će se održati od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Gradonačelnica Cividini upoznala je s planovima grada vezanim uz organizaciju rada i prostora tijekom odvijanja manifestacije.

Rekla je da Grad nastoji svim ugostiteljskim objektima koji posluju u središtu nastoji izaći u susret, vodeći računa o činjenici da su zbog epidemioloških mjera u prethodnom razdoblju bili uglavnom zatvoreni. No, kako u ostatku zemlje broj zaraženih ponovno raste, ne postoji jamstvo da će se trenutna povoljna epidemiološka situacija u Čakovcu i Međimurju zadržati.

Svakodnevno se razgovara sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, kako bi se spremno dočekao početak manifestacije, ali i spriječila eventualna ograničavanja rada. Trenutno važeće mjere nalažu posjetiteljima manifestacija da se drže sigurnosne udaljenosti te nose zaštitne maske na punktovima s protokom većeg broja ljudi.

U slučaju da do početka Porcijunkulovog Nacionalni stožer civilne zaštite postroži mjere na vanjskim okupljanjima na kontinentu, Grad Čakovec će nastojati pomoći ugostiteljima da nesmetano rade, naravno uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

(Kristina Štebih, referent za protokol)

 

 

Ostavi komentar