Cijepljenje obavili i sportski treneri i djelatnici

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije uz podršku Međimurske županije i kroz komunikaciju sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo omogućila da više od 30 sportskih trenera i djelatnika primi prvu dozu cjepiva protiv virusa COVID-19 u četvrtak, 6. svibnja na Mesapu u Nedelišću.

Na cijepljenju su se tako našli treneri iz nogometa, košarke, rukometa, gimnastike, streličarstva, badmintona, kuglanja, ribolova i karatea. Među onima koji su primili cjepivo bio je kuglački trener i poznati čakovečki sportski djelatnik Anđelko Crnčec koji je izjavio kako je sve bilo odlično organizirano te da nije bilo dužeg čekanja.

-Medicinsko i ostalo prateće osoblje poput vatrogasaca i djelatnika Crvenog križa bilo je vrlo ljubazno i sve je išlo vrlo glatko, istaknuo je Crnčec.

Dopredsjednik županijske sportske zajednice Mario Vukoja pohvalio je angažman ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marine Payerl – Pal i pročelnice Upravnog odjela za ljudska prava, civilno društvo i sport Međimurske županije Maje Odrčić Mikulić kazavši kako su pravodobno prepoznale trenere i sportaše kao osobe koje imaju mogućnosti za mnogobrojne kontakte te su time izloženiji mogućnosti zarazom virusom COVID-19.
-Treneri jednako kao profesori i učitelji rade s većim skupinama, prije svega djece i mladih. Slično kao i u školskom sustavu, oboljenje ili samoizolaciju osoba u sportu teško je nadomjestiti pa se treninzi moraju odgađati. Zbog svega toga trpi sport, trpe sportaši i njihovi roditelji, a u konačnici i cijela sportska i društvena zajednica, smatra Vukoja i dodaje kako je stručna služba županijske sportske zajednice brzo odradila papirologiju i komunikaciju s trenerima te nije bilo nikakvih poteškoća u realizaciji ideje.

Vukoja se nada kako će slična akcija moći biti ponovljena vrlo brzo za one trenere koji su bili spriječeni odazvati se prvom pozivu.

 

 

   

Ostavi komentar