Četvrta zona kretanja bez E-propusnica Murska magistrala s tri općine

Načelnici Tomašek, I. Hajdarović i P. Hajdarović

Načelnici općine Dekanovec Ivan Hajdarović, Podturna Perica Hajdarović i Domašinca Mario Tomašek, potpisat će nakon što im to odobre ovog četvrtak općinska vijeća poseban sporazum prema kojem bi u Međimurju postojala 4. zona bez propusnica. Takozvana Murska magistrala obuhvaćala bi naselja u Općine Podturen u kojoj su: Podturen, Sivica, Celine, Novakovec i Ferketinec, Općinu Dekanovec, te Općinu Domašinec s Turčišćem.

Taj sporazum bit će dostavljen u petak Županijskom stožeru civilne zaštite koji će tako dobiti kompletirane zone kretanja u Međimurje bez E-propusnice. Na kraju će ih biti četiri, dok su općine Orehovica, Pribislavec i dio Male Subotice (Sveti Križ, Držimurec-Strelec i Piškorovec) ostale izvan svih zona i tamo će vrijediti dosadašnji režim, uz poruku da će im općinski stožeri izlaziti ususret u slučaju nužne potrebe izlaska izvan mjesta prebivališta.

Kako su načelnici ove tri općine kazali iako oni većinom gravitiraju prema Čakovcu i željeli su ući u “čakovečku zonu kretanja”, ovo će barem malo stanovnicima općina olakšati nužno kretanje u kojem će se prema potrebi izdavati propusnice i za odlazak izvan ove tzv. Murske magistrale.

Ostavi komentar