ČETVRTA ŠPORTKO SUBOTA: Nogomet, rukomet, košarka i odbojka oduševili vrtićarce

Nakon tenisa, atletike i gimnastike, mladi sportaši polaznici serijala Športko protekle subote okušali su se u loptačkim sportovima: nogometu, košarci, rukometu i odbojci.

Mjesto loptanja 100-tinjak mališana i ovog puta je bila dvorana 1. osnovne škole u Čakovcu. No, za razliku od prijašnjih subota, ovog puta bilo je dvostruko više sudionika. Naime, zajedno s vrtićarcima vježbali su i njihovi roditelji. Kako je objasnila Tea Kolarić, tajnica Udruge za šport djece i mladeži Čakovec ovakvo sportsko zbližavanje jača veze unutar obitelj, ali i daje djeci pozitivan primjer jer oni vole oponašati svoje roditelje.

– Loptačke sportove im prezentiramo na toj dobi najprihvatljiviji način. Uz pomoć roditelja, koristimo manje golove, niže koševe, manje lopte, a najviše oduševljenja bilo je na odbojci, izjavila je Kolarić.

Umjesto odbojkaških lopti, mali sportaši te njihove mame i tate preko mreže su prebacivali balone. Među brojnim oduševljenim roditeljima bio je i Čakovčanin Igor Balog. Bivši rukometaš, igrač Perutnine, Zrinskog, Čakovca i Preloga, a 2016. najbolji rukometaš Međimurja sa svojim djecom Edom i Idom redoviti je polaznik Športka.

– Šestogodišnji Edo je oduševljen. Sve aktivnosti odrađuje sa zanimanjem i veseljem, a i njegova trogodišnja sestra također. Kao dugogodišnji sportaš mogu si dozvoliti komentar kako je Športko odlična stvar jer u ranoj dobi priprema djecu za sportske aktivnosti, a i vrlo rano možemo vidjeti preferencije za određeni sport, rekao je Balog.

To je ujedno i cilj Športka, koji je i 2006. proglašen najboljim programom za djecu u Hrvatskoj. Sljedeće subote vrtićarci će dvoranu zamijeniti bazenima. Na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu na rasporedu će biti vodeni poligon, koji će biti peta od ukupno sedam Športko subota.

Ostavi komentar