Četiri punkta za cijepljenje kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina

cijepljenje protiv korone

Sredinom veljače kreće cijepljenje protiv koronavirusa za kronične bolesnike i ljude starije od 65 godina. S obzirom na dinamiku dostavljanja cjepiva u našu zemlju i način njegovog čuvanja važno je dobiti broj zainteresranih ljudi budući da je cjepljenje na dobrovoljnoj bazi. Stoga od danas kreće prikupljanje prijava i to putem call centra koji je od prošlog tjedna otvoren u čakovečkom Domu zdravlja.

-Svi zainteresirani građani iz te skupine stanovništva tako se mogu javiti na broj telefona 040-372-350, poručila je Marina Pajerl Pal, ravnateljica ZZJZ na današnjoj konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite.

Nakon što se prikupe podaci o broju zainteresiranih kreće planiranje i provedba cijepljenja po punktovima u Međimurju. Za sada su dogovorena 4 punkta i to dva u Čakovcu od kojih je jedan u holu Graditeljske škole a drugi u dvorani Mesapa u Nedelišću. U Prelogu će se cijepljenje odvijati u Domu kulture dok je Mursko Središće za tui namjenu osigurao svoju sportsku dvoranu. Ukoliko bude potrebe, otvorit će se punktovima i po drugim mjestima.

Cijepljenje će provoditi 5 mobilnih timova.

Ostavi komentar